top of page

Pienen Hevospuodin tarina

Nina ja puoti_2021.jpeg
Pieni Hevospuoti syntyi taiteilijan halusta palvella asiakkaitaan paremmin

 

Hevostaidetta tekevä Nina Tuovinen vuokrasi Arkadiankadulta ateljeen itselleen. Hän huomasi ilokseen joulukuussa 2020, että ateljee onkin kivijalkaliike, johon asiakkaat tulivat jouluostoksille. Ninalla oli tuolloin myynnissä originaalien teostensa lisäksi vain muutamia printtejä ja Christmas horses -joulukorttia. Asiakkaat toivoivat lisää valikoimaa. Keväällä 2021 Nina totesi, että joulukorteiksi sopivia maalauksia ei ollut syntymässä lisää. Hän mietti miten voisi tarjota sisään käveleville asiakkailleen jotain uutta originaalien maalaustensa lisäksi.

Nina oli tutustunut moniin hevostaiteilijoihin ja huomasi, että monilla oli myynissä myös hevosaiheisia kortteja ja pieniä lahjatavaroiksi sopivia tuotteita. Nina tarjosi taiteilijolle mahdollisuutta myydä tuotteitaan ateljeensa kautta. Ajatus oli pitää tuotteita myynnissä joulukuun 2021 ajan pop up -tyyppisesti. Moni taiteilija piti tätä ihanana mahdollisuutena ja tarttui tarjoukseen. Taiteiijoita tuli mukaan Hollannista, Belgiasta, Italiasta, Australiasta, Ruotsista ja tietenkin Suomesta. Lähes kaikkien ulkomaalaisten taiteilijoiden kortit painettiin Suomessa, Espoossa, jotta toimitukset saatiin nopeammin ja halvemmalla kuin maailmalta.

Nina halusi kertoa näistä ihanista korteista ja lahjatavaroista somessa, mutta totesi, ettei voi mainostaa tuotteita omalla taidetilillään, koska niitä luultaisiin helposti hänen itse tekemikseen. Hän halusi kunnian menevän kullekin taiteilijalle itselleen. Pieni Hevospuoti -nimi oli vapaana, joten Nina nappasi sen tämän pop up -myynnin käyttöön. Instagramin ja Facebookin Pieni Hevospuoti -tileillä Nina esitteli tuotteet ja taiteilijat niiden takaa. Tilauksia alkoi sadella jo ennen virallista avajaispäivää 1.12.2021. Osa tuotteista myytiin loppuun jo ennen kivijalkaliikkeen virallisia avajaisia! Tuotteita lähti myös maailmalle, vaikka kaikki someviestintä oli suomeksi ja seuraajiakin vain kourallinen.

Asiakkaat ja taiteijat toivoivat tälle Pienelle Hevospuodille jatkoa. Toimintaan otettiin mukaan lisää taiteilijoita ja tuottajia - erityisesti Suomesta. Pieni Hevospuoti sai vuonna 2022 nämä ihan viralliset omat nettisivut, joista ostaminen on helpompaa kuin yksityisviesteillä. Toiminta jatkuu suurella sydämellä.

Kiitos teille kaikille, jotka olette jo olleet osana Pienen Hevospuodin taivalta! Tervetuloa uudet mukaan!

bottom of page